Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ ОРГАНИЗУЈЕ „ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА“

24.10.2013.

Поводом Европског дана цивилне правде Апелациони суд у Београду ће 25. октобра 2013. године, у периоду од 7,30 до 15,30 часова, организовати „Дан отворених врата“.

Позивају се сви грађани који су заинтересовани да се упознају са организацијом рада у овом суду, као и просторијама у којима се доносе одлуке за најтеже облике кривичних дела да приступе у зграду у којој су, поред Апелационог суда, смештене и просторије највиших правосудних инстанци: Врховног касационог суда, Привредног апелационог суда и Управног суда Републике Србије.

Ово је прилика и да се грађани непосредно, од стране запослених у суду, упознају са правима која им на путу достизања правде припадају, као и са њиховим обавезама као евентуалним учесницима у неком од судских поступака. Такође, грађани на овај начин, кроз примедбе и сугестије, и сами могу дати допринос успостављању бољег судског система.

„Дан отворених врата“ Апелациони суд 25. октобра 2013. године организује за све заинтересоване посетиоце и истовремено обавештава јавност да ће убудуће, а у циљу повећања доступности његовог рада грађанима и упознавања грађана са улогом судова у нашем друштву, организовати тематске дане у овом суду где ће сви заинтересовани грађани имати могућност да узму учешће.

 

ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА ИЗАБРАО ДВАНАЕСТ СУДИЈА У АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ

22.10.2013.

Високи савет судства је саопштио да је на седници одржаној 22. октобра 2013. године, а на основу огласа за избор судија у апелационим судовима који је објављен 26. јуна 2013. године, усвојио одлуку о избору судија по којој су у овај суд изабране следеће судије:

  1. Светлана Беговић Пантић, судија Вишег суда у Београду
  2. Зорица Булајић, судија Вишег суда у Београду
  3. Јасмина Васовић, судија Вишег суда у Београду
  4. Зорица Ђаковић, судија Вишег суда у Београду
  5. Невенка Калуђеровић, судија Вишег суда у Београду
  6. Гордана Комненић, судија Вишег суда у Београду
  7. Светлана Павић, судија Вишег суда у Београду
  8. Драгица Попеску, судија Вишег суда у Београду
  9. Момирка Прокић, судија Вишег суда у Београду
  10. Зорица Смирчић, судија Вишег суда у Београду
  11. Александар Степановић, судија Вишег суда у Београду
  12. Миленко Тодоровић, судија Вишег суда у Смедереву

Избор именованих судија у Апелациони суд представља значајан корак ка успостављању суда коме грађани верују будући да ће до заштите својих права грађани долазити у знатно краћем року него што је то било у претходном периоду када је због недовољног броја судија овај суд са доста тешкоћа савладавао велики прилив предмета.

Именоване судије ће на судијску функцију у овом суду ступити на седници свих судија која ће бити заказана у најкраћем року. 

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje