Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English
Београд, 27. март 2023. године
 
ИНТЕРВЈУ: Председник Апелационог суда у Београду за "Телеграф": Ово је његова тајна успеха, али и савет младим колегама
 

"Бити судија је велика привилегија јер ако знате да сте тај дан успели да сачувате свет од једног друштвено опасног човека или помогли малом човеку и показали друштву да смо сви заједно у борби ка исправним циљевима можете бити срећан човек", каже Миленковић...

детаљније


 

 

 


Београд, 2. септембар 2022. године

ИНТЕРВЈУ: Душко Миленковић, в. ф. председника Апелационог суда у Београду: Досадашњи успеси и будући изазови у раду Апелационог суда у Београду 
 
Последњих година Апелациони суд у Београду је често у центру пажње медија, посебно код високо профилисаних случајева. Грађани Србије, који већински немају правничко образовање често буду збуњени и не знају која је ту улога Апелационог суда...

детаљније


 

 

 


Београд, 08. јануар 2022. године
ИНТЕРВЈУ: Душко Миленковић, председник Апелационог суда у Београду: Одлука о кућном притвору не прејудицира пресуду Шарићу

Не разумем негативне коментаре због укидања пресуде Драгољубу Симоновићу јер је интерес свих учесника у поступку да се утврди чињенично стање.

детаљније


 

 

 

 


Београд, 16. септембар 2018. године
ИНТЕРВЈУ: Душко Миленковић, председник Апелационог суда: Лични интегритет чува судије од притиска, друштво

Најбоља одбрана од свих притисака је лични интегритет који сваки судија мора да има и то не само на јавном месту него и приватно. Можда, и превасходно приватно, где људи у непосредној комуникацији имају прилику да и лично упознају делиоце правде.

детаљније


 

 

 


Београд, 21. децембар 2013. године
ИНТЕРВЈУ: Апелациони суд за краће притворе и законите одлуке

БЕОГРАД - Први председник Апелационог суда у Београду, од његовог оснивања 2010. године, судија Душко Миленковић у интервјуу Тањугу објашњава зашто судије тог суда доносе понекад другачије одлуке од првостепених пресуда - "смеле одлуке" које скрећу пажњу јавности.

детаљније


 

 

 


Београд, 26. април 2013. године
ИНТЕРВЈУ: Душко Миленковић: Нисмо блажи према кривцима

Председник Апелационог суда Душко Миленковић о оптерећености судија, мрежи судова, пресудама које су узбуркале јавност: Број предмета по судији за годину дана увећан за готово 30, а прилив за три месеца већи за 14 одсто.

детаљније


 

 

 


Београд, 27. март 2012. године
ИНТЕРВЈУ: Радмила Драгичевић-Дичић, в. д. председника Апелационог суда у Београду

Не коментаришем одлуке судија
Нема одређених правила колико казна може да се умањи, осим оних законом предвиђених ограничења, али Апелациони суд мора да води рачуна, како о сваком случају посебно, тако и о уједначавању казнене политике, каже в. д. председника Апелационог суда у Београду...

детаљније

 

 

 


Београд, 16. мај 2011. године
ПОРТРЕТ СУДИЈЕ: СИНИША ВАЖИЋ, ЗАМЕНИКА ПРЕДСЕДНИКА ОДЕЉЕЊА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ

Интензивирати суђења за ратне злочине.
Плашим се да ћемо за пет до десет година имати више проблема него што их имамо сада пошто су у поступцима за ратне злочине људи највећим делом главно доказно средство, а људи заборављају...

детаљније

 

 

 


Београд, 15. мај 2011. године
Радмила Драгићевић: Три велике пресуде до лета
В. д. председника Апелационог суда о нагодби и кућном притвору, ефикасности судства, актуелним случајевима: Пресуда Драшковићу за месец дана, ускоро и о судбини Легијине куће и Џајине имовине.
Радмила Драгићевић

детаљније

 

 

 


Београд, 15. мај 2011. године
Отворили смо скоро 400 поступака

Не ваља када информације „цуре” у јавност, као што је то било у случају Уроша Мишића, каже вршилац функције председника Апелационог суда. Одлука Апелационог суда у Београду да навијачу Црвене звезде Урошу Мишићу смањи казну са десет на пет и по година затвора и дело које му се стављало на терет, из покушаја убиства жандарма преквалификује у ометање службеног лица у обављању службене радње, изазвала је бурне реакције.

детаљније



 


Београд, 3. април 2011. године
Коначне пресуде за Уроша Мишића и Андрију Драшковића

БЕОГРАД - Коначна пресуда Урошу Мишићу, оптуженом за покушај убиства жандарма Небојше Трајковића, биће донета када судско веће поново размотри и преиспита све доказе, а међу њима и кључни документ о евентуалним задужењима повређеног полицајца на утакмици на којој је дошло до овог инцидента, који нам је МУП Србије накнадно доставио, каже за „Блиц” судија Радмила Драгичевић Дичић, председница београдског Апелационог суда.

детаљније

 

 


Београд, 3. октобар 2010. године
Саслушање сведока и у стану
Београд - Нацрт новог Законика о кривичном поступку по први пут у српско кривично законодавство уводи институт под називом посебно осетљиви сведок, што ће, како се очекује, олакшати рад суда у заштити жртава кривичних дела, болесних учесника у поступку, деце, односно малолетника.

детаљније

 


Београд, 31. јануар 2010. године
Драгичевић Дичић: 20.000 предмета у Апелационом суду
Председница Апелационог суда у Београду Радмила Драгичевић Дичић изјавила је да ће тај жалбени суд задужити више од 20.000 нерешених предмета из кривичне материје, грађанске материје и радног права.

детаљније

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje