Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

NIKOLI MIĆUNOVIĆU, SUDIJI APELACIONOG SUDA U BEOGRADU, PRESTALA SUDIJSKA FUNKCIJA

25.03.2011.

Sudiji Nikoli Mićunoviću, nakon višedecenijskog rada u srpskom pravosuđu, prestala sudijska funkcija, usled navršenja radnog veka.

Odlaskom sudije Nikole Mićunovića, koji je bio član drugog veća Krivičnog odeljenja ovog suda, pored sudije Aleksandre Zlatić i Slobodana Rašića, predsednika veća, Apelacioni sud u Beogradu nastavlja svoj rad sa sedamdeset i troje sudija (uključujući i predsednika suda).

Sudija Nikola Mićunović je svoj radni vek započeo 1971. godine kao pripravnik u Prvom opštinskom sudu u Beogradu, gde je zatim radio kao saradnik, da bi 1976. godine bio izabran i za sudiju, najpre opštinskog, a zatim i okružnog i Vrhovnog suda Srbije.

Biografiju sudije Nikole Mićunovića možete pročitati ovde.

 

SUDIJA APELACIONOG SUDA U BEOGRADU MILIMIR LUKIĆ KANDIDAT APELACIONIH SUDOVA ZA IZBORNOG ČLANA VISOKOG SAVETA SUDSTVA

7.03.2011.

Na izborima za članove Visokog saveta sudstva, održanim u sudovima 3. marta 2011. godine, sudija Apelacionog suda u Beogradu Milimir Lukić dobio je najveći broj glasova od strane sudija sva četiri apelaciona suda.

Sudija Milimir Lukić od 1989. godine radi u sudu, najpre kao pripravnik, zatim kao stručni saradnik, a od 1992. godine i kao sudija Opštinskog suda u Prištini. Od 1992. godine je sudija Okružnog suda u Prištini, a od 2003. godine sudija Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Okružnog suda u Beogradu gde je kao predsednik veća sudio u predmetu „Zemunski klan“, a kao član veća je sudio u predmetu „Ubistvo premijera dr Zorana Đinđića“. Od 2010. godine je sudija Krivičnog odeljenja i Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu. Nakon završenih osnovnih studija sudija Milimir Lukić je završio i poslediplomske studije 1996. godine na Univerzitetu Pariz I Sorbona stekavši diplomu visokih studija. Oženjen je i otac troje dece.

Pored sudije Milimira Lukića, predloženi izborni članovi Visokog saveta sudstva u njegovom stalnom sastavu su i sudije: Mirjana Ivić, sudija Vrhovnog kasacionog suda, Branka Bančević, sudija Apelacionog suda u Novom Sadu, Aleksandar Stoljkovski, sudija Privrednog suda u Zrenjaninu, Blagoje Jakšić, sudija Višeg prekršajnog suda u Beogradu, i Sonja Vidanović, sudija Osnovnog suda u Subotici.
 
Bliže podatke o izbornoj komisiji i rezultatima izbora možete pročitati na internet stranici Visokog saveta sudstva www.vss.sud.rs

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje