Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

APELACIONI SUD U BEOGRADU ORGANIZUJE „DAN OTVORENIH VRATA“

24.10.2013.

Povodom Evropskog dana civilne pravde Apelacioni sud u Beogradu će 25. oktobra 2013. godine, u periodu od 7,30 do 15,30 časova, organizovati „Dan otvorenih vrata“.

Pozivaju se svi građani koji su zainteresovani da se upoznaju sa organizacijom rada u ovom sudu, kao i prostorijama u kojima se donose odluke za najteže oblike krivičnih dela da pristupe u zgradu u kojoj su, pored Apelacionog suda, smeštene i prostorije najviših pravosudnih instanci: Vrhovnog kasacionog suda, Privrednog apelacionog suda i Upravnog suda Republike Srbije.

Ovo je prilika i da se građani neposredno, od strane zaposlenih u sudu, upoznaju sa pravima koja im na putu dostizanja pravde pripadaju, kao i sa njihovim obavezama kao eventualnim učesnicima u nekom od sudskih postupaka. Takođe, građani na ovaj način, kroz primedbe i sugestije, i sami mogu dati doprinos uspostavljanju boljeg sudskog sistema.

„Dan otvorenih vrata“ Apelacioni sud 25. oktobra 2013. godine organizuje za sve zainteresovane posetioce i istovremeno obaveštava javnost da će ubuduće, a u cilju povećanja dostupnosti njegovog rada građanima i upoznavanja građana sa ulogom sudova u našem društvu, organizovati tematske dane u ovom sudu gde će svi zainteresovani građani imati mogućnost da uzmu učešće.

 

VISOKI SAVET SUDSTVA IZABRAO DVANAEST SUDIJA U APELACIONI SUD U BEOGRADU

22.10.2013.

Visoki savet sudstva je saopštio da je na sednici održanoj 22. oktobra 2013. godine, a na osnovu oglasa za izbor sudija u apelacionim sudovima koji je objavljen 26. juna 2013. godine, usvojio odluku o izboru sudija po kojoj su u ovaj sud izabrane sledeće sudije:

  1. Svetlana Begović Pantić, sudija Višeg suda u Beogradu
  2. Zorica Bulajić, sudija Višeg suda u Beogradu
  3. Jasmina Vasović, sudija Višeg suda u Beogradu
  4. Zorica Đaković, sudija Višeg suda u Beogradu
  5. Nevenka Kaluđerović, sudija Višeg suda u Beogradu
  6. Gordana Komnenić, sudija Višeg suda u Beogradu
  7. Svetlana Pavić, sudija Višeg suda u Beogradu
  8. Dragica Popesku, sudija Višeg suda u Beogradu
  9. Momirka Prokić, sudija Višeg suda u Beogradu
  10. Zorica Smirčić, sudija Višeg suda u Beogradu
  11. Aleksandar Stepanović, sudija Višeg suda u Beogradu
  12. Milenko Todorović, sudija Višeg suda u Smederevu

Izbor imenovanih sudija u Apelacioni sud predstavlja značajan korak ka uspostavljanju suda kome građani veruju budući da će do zaštite svojih prava građani dolaziti u znatno kraćem roku nego što je to bilo u prethodnom periodu kada je zbog nedovoljnog broja sudija ovaj sud sa dosta teškoća savladavao veliki priliv predmeta.

Imenovane sudije će na sudijsku funkciju u ovom sudu stupiti na sednici svih sudija koja će biti zakazana u najkraćem roku. 

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje