Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

MINISTAR PRAVDE REPUBLIKE TURSKE U POSETI APELACIONOM SUDU U BEOGRADU

5.06.2013.

Ministar pravde Republike Turske, Sedulah Ergin, danas je posetio Apelacioni sud u Beogradu.

Ministra pravde su dočekali v. f. predsednika Apelacionog suda u Beogradu, sudija Duško Milenković, zamenik v. f. predsednika ovog suda, sudija Milica Popović Đuričković, sekretar suda, Natalija Adžić, predsednik Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, sudija Zoran Savić i koordinator za medije, Mirjana Piljić.

Tokom sastanka Ministar i članovi njegove delegacije su upoznati sa nadležnošću i položajem koji Apelacioni sud u Beogradu zauzima u mreži sudova Republike Srbije, kao i sa izazovima sa kojima se suočavao u toku dosadašnjeg rada, a naročito u radu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal. Predstavnici delegacija su razmenili i iskustva u pogledu problema sa kojima su suočavaju sudovi obe zemlje, a koji se odnosi na stare predmete i suđenje u razumnom roku.

Imajući u vidu da je sastanku prethodilo zaključenje tri ugovora o saradnji u oblasti pravosuđa između Republike Srbije i Republike Turske (Ugovor o uzajamnoj pravnoj pomoći u građanskim i trgovačkim stvarima, Ugovor o uzajamnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i Ugovor o izručenju) predstavnici obe delegacije su se saglasile da će saradnja ove dve zemlje u budućnosti biti intenzivnija i  znatno olakšana.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje