Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

SUDIJA APELACIONOG SUDA U BEOGRADU, SINIŠA VAŽIĆ, UČESNIK KONFERENCIJE U HAGU O PROMOVISANjU REGIONALNOG I GLOBALNOG PRISTUPA U UPRAVLjANjU SUDOVIMA

16.06.2016.

Predsednik Odeljenja za ratne zločine, sudija Siniša Važić, je u ime Apelacionog suda u Beogradu uzeo učešće u konferenciji Međunarodne asocijalcije za upravljanje sudovima (IACA) koja je održana od 18 do 20 maja 2016. godine u Hagu.

Tema ove konferencije je bila promovisanje regionalnog i globalnog pristupa u upravljanju sudovima.

Sudija Siniša Važić je u svojstvu sudije i predsednika Odeljenja za ratne zločine Apelacionog suda u Beogradu upoznao ostale učesnike konferencije sa načinom rada ovog suda, s posebnim osvrtom na specifičnosti postupanja u predmetima ratnih zločina. Takođe, dat je i kratak prikaz dosadašnjih rezultata rada ovog suda u postupcima za ratne zločine, a učesnici konferencije su bliže upoznati i sa teškoćama sa kojima se sudije Odeljenja za ratne zločine u svom radu susreću.

Učesnici konferencije su bili predstavnici različitih zemalja, te su učesnici konferencije bili u prilici da se upoznaju sa radom sudova i u drugim zemljama i da sa dobrim primerama u praksi upoznaju i svoje kolege iz zemlje čiji su predstavnici.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje