Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

SUDIJI MOMIRKI PROKIĆ I DRAGOLjUBU ĐORĐEVIĆU, USLED NAVRŠENjA RADNOG VEKA, PRESTALA SUDIJSKA FUNKCIJA U APELACIONOM SUDU U BEOGRADU, A ČETVORO SUDIJA STUPILO NA FUNKCIJU

13.12.2017.

Apelacioni sud u Beogradu nastavlja svoj rad bez još dvoje sudija jer je sudiji Momirki Prokić i Dragoljubu Đorđeviću prestala sudijska funkcija usled navršenja radnog veka.

Sudija Momirka Prokić je najveći deo svog radnog veka provela u pravosuđu. Sudijsku funkciju obavlja od 1987. godine do 1995. godine, te zatim od 1996. godine do 1998. godine i od 2005. godine do navršenja radnog veka. Bila je, najpre sudija Opštinskog suda u Paraćinu, zatim Okružnog suda u Beogradu, te Višeg suda u Beogradu i zatim Apelacionog suda u Beogradu.

U Apelacionom sudu u Beogradu sudija Momirka Prokić je bila prvi član jedanaestog veća Građanskog odeljenja, koje su činile i sudije Svetlana Begović Pantić, predsednik veća, i  Zorica Bulajić, član veća.

Biografiju sudije Momirke Prokić možete pročitati ovde.

Sudija Dragoljub Đorđević je ceo svoj radni vek proveo u pravosuđu. Za sudiju Prvog opštinskog suda u Beogradu je izabran 1983. godine, a 1995. godine je izabran za sudiju Okružnog suda u Beogradu. Sudijsku funkciju u Apelacionom sudu u Beogradu obavlja od formiranja ovog suda, 1. januara 2010. godine.

U Apelacionom sudu u Beogradu sudija Dragoljub Đorđević je bio predsednik drugog veća Krivičnog odeljenja, koje su činile i sudije Zdravka Đurđević, Dragoljub Albijanić i Gordana Petković. Takođe, bio je član i prvog veća Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, koje su činile i sudije Veroljub Cvetković, predsednik veća, i članovi veća – Milimir Lukić, Nadežda Mijatović, Nada Zec i Bojana Paunović.

Biografiju sudije Dragoljuba Đorđevića možete pročitati ovde.

Na sednici svih sudija Apelacionog suda u Beogradu održanoj  10. novembra 2017. godine na sudijsku funkciju u ovom sudu stupile su sudije Snežana Stevović, Gordana Tošić, Vesna Miljuš, Vesna Filipović i Jelena Stevanović.

Promenom Godišnjeg rasporeda poslova za 2017. godinu sudije Vesna Miljuš, Vesna Filipović i Jelena Stevanović su raspoređene u Građansko odeljenje, a sudija Gordana Tošić u Građansko odeljenje za radne sporove Apelacionog suda u Beogradu. Sudija Snežana Stevović nije obuhvaćena promenama Godišnjeg rasporeda poslova za ovu godinu jer je imenovana za vršioca funkcije predsednika Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Dolaskom imenovanih sudija, od utvrđenog broja od osamdeset osam, u Apelacioni sud u Beogradu je izabrano osamdeset četvoro sudija stim što sudijsku funkciju obavlja osamdeset i jedan sudija (uključujući i predsednika suda). Dvoje sudija je postavljeno za predsednike nižestepenih sudova, a jedan sudija je upućen na rad u Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu. 

 

SUDIJA DUŠKO MILENKOVIĆ VRŠILAC FUNKCIJE PREDSEDNIKA APELACIONOG SUDA U BEOGRADU

5.12.2017.

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda, sudija Dragomir Milojević, imenovao je dosadašnjeg predsednika Apelacionog suda u Beogradu, sudiju Duška Milenkovića, za v. f. predsednika ovog suda, dok novi predsednik suda ne stupi na funkciju, a najduže na šest meseci. On će nastaviti da obavlja sudijsku fukciju u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal istovremeno se dužnostima v. f. predsednika Apelacionog suda.

Sudija Duško Milenković od 1993. godine radi u sudu, najpre kao pripravnik, zatim kao stručni saradnik, a od 1997. godine i kao sudija Prvog opštinskog suda u Beogradu. Od 2003. godine je sudija Okružnog suda u Beogradu, a od 2010. godine je sudija  Apelacionog suda u Beogradu. U Apelacionom sudu postupa kao sudija Krivičnog odeljenja i Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, a takođe je i rukovodilac sudske prakse u Krivičnom odeljenju i član Redakcijskog odbora Biltena ovog suda. Rođen je 1966. godine u Užicu, oženjen je i otac je dvoje dece.

Biografiju v. f. predsednika Apelacionog suda u Beogradu, sudije Duška Milenkovića, možete pročitati ovde

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje