Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

DELEGACIJA NARODNE REPUBLIKE KINE U POSETI APELACIONOM SUDU U BEOGRADU

29.10.2018.

Dana 26. oktobra 2018. godine delegacija Narodne Republike Kine je posetila Apelacioni sud u Beogradu. Delegaciju je činilo šest sudija Višeg Narodnog suda procincije Hebei i to: zamenici predsednika Yun Weidong i Li Mingsheng i više sudije Xu Maoming, HaoShoujun, Wang Song i GuoPeishan.

Sa organizacijom i nadležnošću Apelacionog suda članove delegacije su upoznali predsednik suda, sudija Duško Milenković, predsednik Građanskog odeljenja Apelacionog suda, sudija Gordana Komnenić, predsednik Odeljenja za ratne zločine, sudija Siniša Važić i rukovodilac Odeljenja sudske prakse za Građansko odeljenje za radne sporove, sudija Nevenka Kaluđerović. Takođe, kao članovi delegacije Apelacionog suda sastanku su prisustvovali i sekretar suda, Vesna Baratović, i zamenik sekretara suda, Sanja Raco.

Tokom sastanka članovima delegacije Narodne Republike Kine je posebno prezentovano prosečno trajanje sudskih postupaka pred Apelacionom sudom, kao i izazovi sa kojima se sudije suočavaju u svom radu. Tom prilikom razmenjena su iskustva u pogledu postupanja sudova i međusobne saradnje, te je iskazana spremnost za dalju međusobnu saradnju.   

 

TROJE SUDIJSKIH POMOĆNIKA APELACIONOG SUDA U BEOGRADU IMENOVANO ZA SUDIJE

5.10.2018.

Odlukom Narodne skupštine Republike Srbije o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju viši sudijski pomoćnici Apelacionog suda u Beogradu Jovana Kulić i Miloš Spirić, izabrani su za sudije Privrednog suda u Beogradu, dok je sudijski pomoćnik Jelena Bajić Urošević izabrana za sudiju Privrednog suda u Zrenjaninu.

Jovana Kulić, Miloš Spirić i Jelena Bajić Urošević su u Apelacionom sudu obavljali poslove sudijskih pomoćnika u Građanskom odeljenju.

Kolektiv Apelacionog suda je uveren da će i ove sudije, kao i sve prethodno izabrane iz redova sudijskih pomoćnika Apelacionog suda, dati dalji značajan napredak boljem pravosuđu koje će učiniti sud što dostupnijim građanima Republike Srbije.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje