Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

APELACIONI SUD U BEOGRADU NASTAVLjA SVOJ RAD BEZ JOŠ DVOJE IZUZETNIH SUDIJA

17.09.2018.

Usled navršenja radnog veka, sudiji Milici Popović Đuričković i Branki Pejović, je prestala sudijska funkcija u Apelacionom sudu u Beogradu čime ovaj sud nastavlja svoj rad sa osamdeset i dvoje sudija (uključujući i predsednika suda), dok je dvoje sudija postavljeno za predsednike nižestepenih sudova.

Sudija Milica Popović Đuričković je ceo svoj radni vek, od 1977. godine, provela radeći u sudu. Sudija je od 1988. godine.

Od osnivanja Apelacionog suda sudija Milica Popović Đuričković je bila prvi zamenik predsednika Apelacionog suda, a takođe je bila i sudija Građanskog odeljenja. Sudija Milica Popović Đuričković je bila član prvog veća Građanskog odeljenja čiji je predsednik bila sudija Gordana Komnenić, a drugi član sudija Vesna Mastilović. Iskustvo koje je imenovana sudija imala kako u poslovima sudske uprave tako i u postupanju u građanskim predmetima je svakako svrstava u red sudija koji su ostavili nezbrisav trag u radu ovog suda.

Biografiju sudije Milice Popović Đuričković možete pročitati ovde.

I sudija Branka Pejović je ceo svoj radni vek, od 1980. godine, provela radeći u sudu gde sudijsku funkciju obavlja od 1986. godine.

Sudija Branka Pejović je bila najpre sudija Trećeg opštinskog suda u Beogradu, zatim Okružnog suda u Beogradu, te je bila sudija Apelacionog suda u Beogradu od formiranja. Imenovana sudija je bila član sedmog veća kojim je predsedavao sudija mr Sretko Janković, a drugi član veća je bio sudija dr Miodrag Majić.

Biografiju sudije Branke Pejović možete pročitati ovde.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje