Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

APELACIONI SUD U BEOGRADU NASTAVLjA SVOJ RAD BEZ ČETVORO SUDIJA KOJIMA JE PRESTALA SUDIJSKA FUNKCIJA USLED NAVRŠENjA RADNOG VEKA

28.11.2019.

Sudija Siniša Važić je četvrti sudija Apelacionog suda u Beogradu kome je u 2019. godini prestala sudijska funkcija usled navršenja radnog veka. Pre imenovanog sudije sudijska funkcija je prestala sudijama Snežani Dimitrijević, Snežani Savić i Veselinki Milošević.

Sudije Snežana Dimitrijević, Snežana Savić i Siniša Važić su sve vreme vršenja sudijske funkcije u Apelacionom sudu postupali u Krivičnom odeljenju, stim što je sudija Snežana Savić u periodu od 2010. godine do 2013. godine postupala i u Odeljenju za krivične postupke prema maloletnicima, a sudija Siniša Važić je sve vreme vršenja sudijske funkcije postupao i u Odeljenju za ratne zločine, dok je sudija Veselinka Milošević postupala u Građanskom odeljenju.

Imenovane sudije su ceo radni vek proveli u pravosuđu, najpre kao pripravnici, zatim kao sudijski pomoćnici, a potom i sudije. Sudija Snežana Dimitrijević je od 1980. godine bila sudija Opštinskog suda u Lajkovcu, zatim od 1984. godine sudija Opštinskog suda u Ubu i od 2010. godine sudija Apelacionog suda. Sudija Snežana Savić je od 1988. godine bila sudija Trećeg opštinskog suda u Beogradu, zatim od 1999. godine sudija Okružnog suda u Beogradu i od 2010. godine sudija Apelacionog suda. Sudija Veselinka Milošević je od 1984. godine bila sudija Trećeg  opštinskog suda u Beogradu, zatim od 2003. godine sudija Okružnog suda u Beogradu, te od 2012. godine sudija Višeg suda u Beogradu i od 2014. godine sudija Apelacionog suda. Sudija Siniša Važić je od 1980. godine bio sudija Opštinskog suda u Osijeku, zatim od 1984. godine sudija Okružnog suda u Osijeku, te od 1992. godine sudije Prvog opštinskog suda u Beogradu, te od 1996. godine sudija Okružnog suda u Beogradu i od 2010. godine sudija Apelacionog suda.

Sudija Siniša Važić ostaće upamćen i kao predsednik Okružnog suda u Beogradu u periodu od 2004. do 2010. godine u kome je u periodu od 2003. do 2010. godine bio i predsednik Odeljenja za ratne zločine. U Apelacionom sudu imenovani sudija je bio i predsednik Odeljenja za ratne zločine, rukovodilac Odeljenja sudske prakse za krivično odeljenje i član Redakcijskog odbora Biltena. Postupao je i u predmetima rehabilitacije.

Odlaskom imenovanih sudija Apelacioni sud svoj rad nastavlja sa osamdeset i četvoro (uključujući i predsednika suda).

Biografije sudija Snežane Dimitrijević, Snežane Savić, Veselinke Milošević i Siniše Važića

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje