Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

NOVINARSKE AKREDITACIJE

 

Apelacioni sud u Beogradu će blagovremeno, najkasnije dan ranije, predstavnike sredstava javnog informisanja obaveštavati o zakazanim suđenjima u predmetima koji su medijski propraćeni.

Predstavnici sredstava javnog informisanja obaveštenja o medijski propraćenim predmetima mogu dobiti na veb stranici ovog suda na kojoj se svakog petka ažuriraju podaci za narednu nedelju, kao i putem faksa i elektronske pošte. Takođe, komunikacija sa predstavnicima sredstava javnog informisanja se obavlja i usmenim putem preko koordinatora za medije Mirjane Piljić.

O aktivnostima Apelacionog suda u Beogradu javnost će imati mogućnost da se informiše i putem saopštenja za javnost i konferencija za novinare.

Suđenja su, u načelu javna, te akreditacija nije potrebna ukoliko se samo prisustvuje javnim sednicama, glavnim pretresima ili raspravama pred drugostepenim sudom.

Akreditacija je potrebna ukoliko su novinari i prateće snimateljske i foto ekipe zainteresovane da naprave snimak u unutrašnjosti zgrade suda, i to uz prethodno upućivanje pisanog zahteva najkasnije dan pre fotografisanja i snimanja radi blagovremenog odlučivanja.

Zahtev za novinarsku akreditaciju može se podneti pismenim putem, predajom molbe na šalter suda broj 38, ili preko faksa 00 381 11 363 50 45, kao i elektronskim putem na adresu  elektronski.podnesak@bg.ap.sud.rs  


Ovde možete preuzeti obrazac zahteva za novinarsku akreditaciju.

Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje