Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

ДЕЛЕГАЦИЈА НАРОДНЕ РЕПУБЛИКЕ КИНЕ У ПОСЕТИ АПЕЛАЦИОНОМ СУДУ У БЕОГРАДУ

29.10.2018.

Дана 26. октобра 2018. године делегација Народне Републике Кине је посетила Апелациони суд у Београду. Делегацију је чинило шест судија Вишег Народног суда процинције Хебеи и то: заменици председника Yun Weidong и Li Mingsheng и више судије Xu Maoming, HaoShoujun, Wang Song и GuoPeishan.

Са организацијом и надлежношћу Апелационог суда чланове делегације су упознали председник суда, судија Душко Миленковић, председник Грађанског одељења Апелационог суда, судија Гордана Комненић, председник Одељења за ратне злочине, судија Синиша Важић и руководилац Одељења судске праксе за Грађанско одељење за радне спорове, судија Невенка Калуђеровић. Такође, као чланови делегације Апелационог суда састанку су присуствовали и секретар суда, Весна Баратовић, и заменик секретара суда, Сања Рацо.

Током састанка члановима делегације Народне Републике Кине је посебно презентовано просечно трајање судских поступака пред Апелационом судом, као и изазови са којима се судије суочавају у свом раду. Том приликом размењена су искуства у погледу поступања судова и међусобне сарадње, те је исказана спремност за даљу међусобну сарадњу.   

 

ТРОЈЕ СУДИЈСКИХ ПОМОЋНИКА АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ ИМЕНОВАНО ЗА СУДИЈЕ

5.10.2018.

Одлуком Народне скупштине Републике Србије о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију виши судијски помоћници Апелационог суда у Београду Јована Кулић и Милош Спирић, изабрани су за судије Привредног суда у Београду, док је судијски помоћник Јелена Бајић Урошевић изабрана за судију Привредног суда у Зрењанину.

Јована Кулић, Милош Спирић и Јелена Бајић Урошевић су у Апелационом суду обављали послове судијских помоћника у Грађанском одељењу.

Колектив Апелационог суда је уверен да ће и ове судије, као и све претходно изабране из редова судијских помоћника Апелационог суда, дати даљи значајан напредак бољем правосуђу које ће учинити суд што доступнијим грађанима Републике Србије.

 

 
Factum infectum fieri nequit – Учињено не може постати неучињено (Плаут)