Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ НАСТАВЉА СВОЈ РАД БЕЗ ЈОШ ЈЕДНОГ СУДИЈЕ КОЈЕМ ЈЕ ПРЕСТАЛА СУДИЈСКА ФУНКЦИЈА УСЛЕД НАВРШЕЊА РАДНОГ ВЕКА - 9.јун 2023.г.

12.06.2023.
Престанком, услед навршења радног века, функције судији Весни Петровић Апелациони суд наставља свој рад са 63 судија (укључујући и председника суда), док је троје судија постављено за председнике нижестепених судова. 
 
Именована судија је радни век  започела, најпре, као приправник у Општинском јавном тужилаштву у Алексинцу, а затим као судија Општинског суда у Ражњу (који је касније именован у Општински суд у Алексинцу), те као саветник у Министарству правде РС. За судију Окружног суда у Београду је изабрана априла 2003. године, док је судија Апелационог суда у Београду од формирања стим што је од јануара 2010. године била в. ф. председника Апелационог суда у Крагујевцу, а судијску функцију у Апелационом суду је почела да врши априла 2013. године, најпре као судија Кривичног одељења, а од јануара 2016. године као судија Кривичног одељења и Одељења за кривичне поступка према малолетницима, да би од јануара 2019. године била судија Кривичног одељења и Посебног одељења за организовани криминал, затим од јануара 2021. године судија Кривичног одељења, Посебног одељења за организовани криминал, те судија Одељења за кривичне поступка према малолетницима, као и заменик председника тог Одељења, да би од јануара 2023. године била и председник тог Одељења. 
 
У Апелационом суду судија Весна Петровић је била председник трећег већа Кривичног чији је други члан била судија Здравка Ђурђевић. 
Биографију судије Весне Петровић можете прочитати овде. 
 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje