Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

JOŠ TROJE SUDIJA APELACIONOG SUDA U BEOGRADU IZABRANO ZA SUDIJE VRHOVNOG KASACIONOG SUDA

19.09.2014.

Odlukom Visokog saveta sudstva sudije Apelacionog suda u Beogradu, Slađana Nakić Momirović, Biserka Živanović i Marina Govedarica, izabrane su za sudije Vrhovnog kasacionog suda.

Odlaskom imenovanih sudija Apelacioni sud u Beogradu svoj rad nastavlja sa osamdeset dvoje sudija (uključujući i predsednika suda).

Sudije Slađana Nakić Momirović, Biserka Živanović i Marina Govedarica su ceo svoj radni vek provele u sudu.

U Apelacionom sudu u Beogradu sudija Slađana Nakić Momirović je bila predsednik Građanskog odeljenja i predsednik prvog veća koje su činile i sudije Marina Jakić i Nevenka Romčević, dok je sudija Marina Govedarica bila predsednik desetog veća Građanskog odeljenja, koje su činile i sudije  Snežana Živković i Dragana Boljević. Takođe, imenovane sudije su bile i članice redakcijskog odbora Biltena ovog suda.

Sudija Biserka Živanović je bila, od osnivanja suda, zamenik predsednika Apelacionog suda u Beogradu, te zamenik predsednika Građanskog odeljenja za radne sporove, kao i zamenik rukovodioca Odeljenja sudske prakse u Građanskom odenjenju za radne sporove. Takođe, imenovana sudija je bila i predsednik drugog veća Građanskog odeljenja za radne sporove koje su činile i sudije Radomir Kokotorivć i Ljiljana Mitić Popović.

Iako više sudije Slađana Nakić Momirović, Biserka Živanović i Marina Govedarica ne obavljaju sudijsku funkciju u Apelacionom sudu u Beogradu, zbog značaja koje su njihove odluke imale za sudsku praksu, iste su često izdvajane od strane Odeljenja sudske prakse i objavljivane na internet stranici ovog suda, te doprinos koje su imenovane sudije obavljanjem sudijske funkcije u ovom sudu dale za ovaj sud je nemerljiv.

 Biografiju sudije Slađane Nakić Momirović možete pročitati ovde, biografiju sudije Biserke Živanović možete pročitati ovde, dok biografiju sudije Marine Govedarice možete pročitati ovde

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje