Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

PREDSEDNIKU KRIVIČNOG ODELjENjA, SUDIJI SONjI MANOJLOVIĆ, NAKON VIŠEDECENIJSKOG RADA U SRPSKOM PRAVOSUĐU, PRESTALA SUDIJSKA FUNKCIJA USLED NAVRŠENjA RADNOG VEKA

1.08.2016.

Sudija Sonja Manojlović je sa mesta predsednika Krivičnog odeljenja Apelacionog suda u Beogradu podnela zahtev za prestanak sudijske funkcije Visokom savetu sudstva, usled navršenja radnog veka. Imanovana sudija je na mestu predsednika Krivičnog odeljenja bila u Apelacionom sudu od formiranja, a takođe je od formiranja obavljala sudijusku funkciju u Krivičnom odeljenju i Odeljenju za ratne zločine.

Odlaskom sudije Sonje Manojlović Apelacioni sud svoj rad nastavlja sa 84 sudija (uključujući i predsednika suda).

Sudija Sonja Manojlović je ceo svoj radni vek provela u pravosuđu. Sudijsku funkciju obavlja od 1978. godine, najpre kao sudija nekadašnjeg Četvrtog opštinskog suda u Beogradu, a zatim kao sudija Okružnog suda u Beogradu, Vrhovnog suda Srbije i Apelacionog suda u Beogradu.

 U Apelacionom sudu u Beogradu sudija Sonja Manojlović je bila predsednik prvog veća Krivičnog odeljenja, koje su činile i sudije Nada Hadži Perić, Dragan Ćesarović i Milenko Cvijović.

Biografiju sudije Sonje Manojlović možete pročitati ovde.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje