Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

ZAMENIKU PREDSEDNIKA SUDA, SUDIJI PERSIDI JOVANOVIĆ, NAKON VIŠEDECENIJSKOG RADA U SRPSKOM PRAVOSUĐU, PRESTALA SUDIJSKA FUNKCIJA USLED NAVRŠENjA RADNOG VEKA

14.05.2021.

Sudija Persida Jovanović je sa mesta zamenika predsednika Apelacionog suda u Beogradu podnela zahtev za prestanak sudijske funkcije Visokom savetu sudstva, usled navršenja radnog veka. Imanovana sudija je, takođe, bila i predsednik Građanskog odeljenja za radne sporove Apelacionog suda u Beogradu, a od novembra 2013. godine je sudijsku funkciju vršila u tom Odeljenju Apelacionog suda u Beogradu. Bila je i član Redakcijskog odbora Biltena Apelacionog suda u Beogradu.

Odlaskom sudije Perside Jovanović Apelacioni sud svoj rad nastavlja sa sedamdeset i troje sudija (uključujući i predsednika suda).

Sudija Persida Jovanović je ceo svoj radni vek provela u pravosuđu. Sudijsku funkciju obavlja od 1983. godine, najpre kao sudija nekadašnjeg Opštinskog suda u Pančevu, a zatim kao sudija Okružnog suda u Pančevu, Apelacionog suda u Novom Sadu i Apelacionog suda u Beogradu.

U Apelacionom sudu u Beogradu sudija Persida Jovanović je bila predsednik petog veća Građanskog odeljenja za radne sporove, koje su činile i sudije Snežana Vitošević, Predrag Vasić i Jasminka Bakić.  

Biografiju sudije Perside Jovanović možete pročitati ovde.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje