Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

SUDIJI ZORICI VELjIĆ PRESTALA SUDIJSKA FUNKCIJA USLED NAVRŠENjA RADNOG VEKA

23.11.2023.
Prestankom, usled navršenja radnog veka, funkcije sudiji Zorici Veljić Apelacioni sud nastavlja svoj rad sa 60 sudija (uključujući i predsednika suda), dok je troje sudija postavljen za predsednika nižestepenog suda. 
 
Imenovana sudija je najveći deo radnog veka provela u pravosuđu, najpre kao pripravnik, a zatim i  kao sudija. Sudija Apelacionog suda u Beogradu je od avgusta 2018. godine, a pre toga sudija Zorica Veljić je od 1992. godine bila sudija Opštinskog suda u Smederevskoj Palanci, a zatim od 1994. godine zamenik Javnog pravobranioca opštine Zvezdara, te od 1997. godine do 2009. godine sudija Trećeg opštinskog suda u Beogradu, zatim od 2010. godine do 2012. godine pravni zastupnik banke,  da bi od 2012. godine počela da vrši sudijsku funkciju u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, a od 2014. godine postaje sudija Višeg suda u Beogradu. 
 
U Apelacionom sudu sudija Zorica Veljić je bila član šestog veća Građanskog odeljenja za radne sporove čiji je predsednik veća bila Zorica Smirčić.
 
Biografiju sudije Zorice Veljić možete pročitati ovde.
 
 

SUDIJI LOVORKI STOJNOV PRESTALA SUDIJSKA FUNKCIJA NA LIČNI ZAHTEV

9.11.2023.

Prestankom, na lični zahtev zbog ostvarivanja prava na starosnu penziju, funkcije sudiji Lovorki Stojnov Apelacioni sud nastavlja svoj rad sa 61 sudijom (uključujući i predsednika suda), dok je troje sudija postavljeno za predsednike nižestepenih sudova.

Imenovana sudija je radni vek započela, najpre, kao pripravnik, a zatim savetnik u Saveznom ministarstvu za poljoprivredu SFRJ, te kao direktor pravne službe u banci, a potom u preduzeću, da bi za sudiju Četvrtog opštinskog suda u Beogradu bila imenovana 1995. godine Sudija Apelacionog suda u Beogradu je od formiranja i to sve vreme sudija Građanskog odeljenja.

U Apelacionom sudu sudija Lovorka Stojnov je bila član sedmog veća Građanskog odeljenja čiji je predsednik veća bila Marina Jakić, drugi član sudija Ivan Ilić.

Biografiju sudije Lovorke Stojnov možete pročitati ovde.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje