Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

SUDIJI NADI HADžI PERIĆ PRESTALA SUDIJSKA FUNKCIJA USLED NAVRŠENjA RADNOG VEKA

15.03.2024.
Prestankom, usled navršenja radnog veka, funkcije sudiji Nadi Hadži Perić Apelacioni sud nastavlja svoj rad sa 68 sudija (uključujući i predsednika suda), dok je troje sudija postavljeno za predsednike nižestepenih sudova. 
 
Imenovana sudija je najveći deo radnog veka provela u pravosuđu, najpre, kao zamenik Opštinskog javnog tužioca u Prizrenu, a zatim od 1992. godine kao sudija Opštinskog suda u Prizrenu, zatim od 2003. godine kao sudija Okružnog suda u Požarevcu, je sudija Apelacionog suda u Beogradu od formiranja, 2010. godine. U Apelacionom sudu je postupala u Krivičnom odeljenju, a zatim od 2015. godine u Krivičnom odeljenju i Odeljenju za ratne zločine, te je od decembra 2021. godine bila i zamenik predsednika Krivičnog odeljenja.  
 
U Apelacionom sudu sudija Nada Hadži Perić je bila predsednik prvog veća Krivičnog čiji su članovi bili i sudije Dragan Ćesarović i Zoran Đorđević.
 
Biografiju sudije Nade Hadži Perić možete pročitati ovde.

 

DESETORO SUDIJA STUPILO NA FUNKCIJU U APELACIONOM SUDU U BEOGRADU (04.03.2024.)

4.03.2024.

Sudije koje su odlukom Visokog saveta sudstva izabrane da vrše sudijsku funkciju u Apelacionom sudu u Beogradu stupile su na funkciju u ovom Sudu na svečanoj sednici svih sudija koja je održana 1. mart 2024. godine.

Na sudijsku funkciju u Apelacionom sudu su stupile sledeće sudije: Marija Bošković, Dragana Marčetić, Tatjana Obrenčević, Jasna Lozuk, Miroslava Vučetić, Violeta Joksimović, Maja Cvetić, Dušan Agatonović, Danko Laušević i Raša Janković.

Izmenama Godišnjeg rasporeda poslova za 2024. godine sudije Marija Bošković, Dragana Marčetić, Tatjana Obrenčević i Jasna Lozuk su raspoređene na rad u Građansko odeljenje, sudije Miroslava Vučetić, Violeta Joksimović i Maja Cvetić u Građansko odeljenje za radne sporove i sudije Dušan Agatonović, Danko Laušević i Raša Janković u Krivično odeljenje.

Dolaskom imenovanih sudija Apelacioni sud u Beogradu svoj rad nastavlja sa 69 sudija (uključujući i predsednika suda).

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje