Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

APELACIONI SUD U BEOGRADU NASTAVLjA SVOJ RAD BEZ JOŠ JEDNOG SUDIJE KOJEM JE PRESTALA SUDIJSKA FUNKCIJA USLED NAVRŠENjA RADNOG VEKA - 9.jun 2023.g.

12.06.2023.
Prestankom, usled navršenja radnog veka, funkcije sudiji Vesni Petrović Apelacioni sud nastavlja svoj rad sa 63 sudija (uključujući i predsednika suda), dok je troje sudija postavljeno za predsednike nižestepenih sudova. 
 
Imenovana sudija je radni vek  započela, najpre, kao pripravnik u Opštinskom javnom tužilaštvu u Aleksincu, a zatim kao sudija Opštinskog suda u Ražnju (koji je kasnije imenovan u Opštinski sud u Aleksincu), te kao savetnik u Ministarstvu pravde RS. Za sudiju Okružnog suda u Beogradu je izabrana aprila 2003. godine, dok je sudija Apelacionog suda u Beogradu od formiranja stim što je od januara 2010. godine bila v. f. predsednika Apelacionog suda u Kragujevcu, a sudijsku funkciju u Apelacionom sudu je počela da vrši aprila 2013. godine, najpre kao sudija Krivičnog odeljenja, a od januara 2016. godine kao sudija Krivičnog odeljenja i Odeljenja za krivične postupka prema maloletnicima, da bi od januara 2019. godine bila sudija Krivičnog odeljenja i Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, zatim od januara 2021. godine sudija Krivičnog odeljenja, Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, te sudija Odeljenja za krivične postupka prema maloletnicima, kao i zamenik predsednika tog Odeljenja, da bi od januara 2023. godine bila i predsednik tog Odeljenja. 
 
U Apelacionom sudu sudija Vesna Petrović je bila predsednik trećeg veća Krivičnog čiji je drugi član bila sudija Zdravka Đurđević. 
Biografiju sudije Vesne Petrović možete pročitati ovde. 
 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje