Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

SUDIJE APELACIONOG SUDA U BEOGRADU U STUDIJSKOJ POSETI MADRIDU

19.12.2023.

U periodu od 20. do 24. novembra 2023. godine sudije Apelacionog suda u Beogradu su bile u studijskoj poseti Madridu koja je organizovana u okviru projekte aktivnosti Evropske unije na jačanju kapaciteta pravosuđa u borbi protiv organizovanog kriminala i drugih krivičnih dela visoke korupcije. Apelacioni sud u Beogradu su predstavljali predsednik Apelacionog suda, sudija Duško Milenković, i sudija Snežana Jovanović. Pored imenovanoh sudija u studijskoj poseti Madridu su bile i sudije Vrhovnog suda Srbije i Višeg suda u Beogradu.

Tokom studijske posete članovi delegacije Republike Srbije su posetili sledeće institucije Kraljevine Španije: Visoki savet sudstva, Vrhovni sud, Državno tužilaštvo, Posebno javno tužilaštvo za borbu protiv droga, Nacionalnu policiju i Ministarstvo pravde, te su članovi delegacije upoznati sa rganizacijom i nadležnošću sudova, tužilaštava i policije u Kraljevini Španiji u procesuiranju krivičnih dela.

Tom prilikom razmenjena su iskustva u pogledu postupanja sudova, prevashodno u predmetima iz oblasti organizovanog kriminala i visoke korupcije, a takođe i u oblasti međunarodne saradnje i zaštite podataka u sudskim postupcima, te je iskazana spremnost za dalju međusobnu saradnju.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje