Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

SUDIJA APELACIONOG SUDA U BEOGRADU, DR DRAGICA POPESKU, IMENOVANA ZA ČLANA PROŠIRENOG ŽALBENOG VEĆA EVROPSKE PATENTNE ORGANIZACIJE

23.02.2018.

Apelacioni sud u Beogradu sa posebnim zadovoljstvom obaveštava javnost da je aktom Upravnog saveta Evropskog patentnog zavoda iz Minhena od 14. decembra 2017. godine sudija Apelacionog suda u Beogradu, dr Dragica Popesku, imenovana za člana Proširenog žalbenog veća Evropske patentne organizacije, sa mandatom u trajanju od tri godine, sa početkom od 1. januara 2018. godine.

Imenovanje sudije dr Dragice Popesku za člana navedene Organizacije je od velikog značaja ne samo za imenovanu sudiju već i doprinosi povećanju ugleda pravosuđa u Republici Srbiji u celini.

Biografiju sudije Apelacionog suda u Beogradu dr Dragice Popesku možete pročitati ovde.

 

SAOŠTENjE POVODOM SMRTI NEKADAŠNjEG SUDIJE APELACIONOG SUDA U BEOGRADU DRAGOLjUBA ĐORĐEVIĆA

1.02.2018.

Apelacioni sud u Beogradu sa najdubljim žaljenjem je primio vest da je u Beogradu preminuo Dragoljub Đorđević, nekadašnji sudija Apelacionog suda u Beogradu.

Smrt sudije Dragoljuba Đorđevića je veliki gubitak ne samo za njegovu porodicu već i za sve njegove prijatelje i kolege.

Izražavamo najdublje saučešće porodici.

Komemoracija povodom smrti sudije Dragoljuba Đorđevića održaće se u sudnici Apelacionog suda broj 11, na prvom spratu, u petak 2. februara, od 13:30.

KOLEKTIV
APELACIONOG SUDA U BEOGRADU

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje