Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

JOŠ DVOJE SUDIJSKIH POMOĆNIKA APELACIONOG SUDA U BEOGRADU IZABRANO ZA SUDIJE

9.10.2015.

Odlukom Narodne skupštine Republike Srbije o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju viši sudijski pomoćnici Apelacionog suda u Beogradu Katarina Majačić i Maja Đuričić, izabrane su za sudije Prekršajnog suda u Beogradu.

 Katarina Majačić je u Apelacionom sudu obavljala poslove sudijskog pomoćnika u Krivičnom odeljenju, dok je Maja Đuričić obavljala poslove sudijskog pomoćnika u Građanskom odeljenju.

Apelacioni sud u Beogradu će nastaviti sa praksom prijema najiskusnijih sudijskih pomoćnika. Koliko je ova praksa do sada bila uspešna najbolje govori podatak o broju sudija koje je dao upravo ovaj sud.

 

PREDMETI APELACIONOG SUDA U BEOGRADU NA „PORTALU SUDOVA SRBIJE“

2.10.2015.

Apelacioni sud u Beogradu obaveštava sva lica koja traže zaštitu svojih prava pred ovim sudom, kao i druge učesnike u postupku i zainteresovana lica da se od 1. oktobra 2015. godine rad ovog suda može pratiti i putem „Portala sudova Srbije“ (adresa: www.portal.sud.rs ).

Činjenjem dostupnim podataka o predmetima koje ovaj sud zadužuje javnim građani stiču mogućnost da se na najjednostavniji i najbrži način informišu o toku sudskih postupaka pred ovim sudom. Potrebno je jedino da građani znaju poslovni broj predmeta pod kojim se traženi predmet vodi pred ovim sudom. 

Uvereni smo da će ovaj vid komuniciranja građana sa sudom biti od višestruke koristi kako za građane tako i za sud koji će činjenjem dostupnim informacijama o svom radu i na ovaj način doprineti povećanju poverenja građana u rad sudova.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje