Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

APELACIONI SUD U BEOGRADU NASTAVLjA SVOJ RAD BEZ JOŠ JEDNOG SUDIJE (17.09.2021.)

17.09.2021.

Prestankom sudijske fukcije Milenku Cvijoviću, usled odlaska u starosnu penziju, Apelacioni sud nastavlja svoj rad bez još jednog sudije koji je postupao u predmetima iz krivične materije. Trenutno sudijsku funkciju u Apelacionom sudu vrši sedamdeset i devet sudija (uključujući i predsednika suda), dok je jedan sudija postavljen za predsednika nižestepenog suda, a jedan je upućen u Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Sudija Milenko Cvijović vrši sudijsku funkciju od 1985. godine, najpre kao sudija Prekršajnog suda u Beogradu, a zatim i kao sudija nekadašnjeg Četvrtog opštinskog suda, zatim nekadašnjeg Okružnog suda u Beogradu i Višeg suda u Beogradu.

Sudija Milenko Cvijović je bio član prvog veća Krivičnog odeljenja kojim je predsedavala sudija Nada Hadži – Perić, a čiji je drugi član veća bio Dragan Ćesarović.

Biografiju sudije Milenka Cvijovića možete pročitati ovde.

 

I SUDIJI NEVENKI ROMČEVIĆ PRESTALA SUDIJSKA FUNKCIJA U APELACIONOM SUDU U BEOGRADU USLED NAVRŠENjA RADNOG VEKA

3.09.2021.

Sudiji Apelacionog suda u Beogradu, Nevenki Romčević, zbog odlaska u starosnu penziju, prestala sudijska funkcija.

Odlaskom sudije Nevenke Romčević Apelacioni sud u Beogradu nastavlja svoj rad sa osamdeset sudija (uključujući i predsednika suda), dok je jedan sudija postavljen za predsednika nižestepenog suda, a jedan je upućen u Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Nevenka Romčević je ceo svoj radni vek, od 1980. godine, provela radeći u sudu. Sudija je od 1987. godine, najpre, kao sudija Četvrtog opštinskog suda u Beogradu, a zatim od osnivanja, 2010. godine, kao sudija Apelacionog suda u Beogradu.

U Apelacionom sudu u Beogradu bila je član četvrtog veća Građanskog odeljenja kojim je predsedavala sudija Marija Terzić, a čiji je član i sudija Jelena Stojilković.

Biografiju sudije Nevenke Romčević možete pročitati ovde.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje